Hej Zandra!

I sommar finns Zandra Dukuly på plats som gårdsföreståndare på Gullnäs. Vi hälsar Zandra och hennes dotter Deztiny varmt välkommen till Falun och önskar dem Guds rika välsignelse.

Vem är du?

Zandra Schramm Dukuly heter jag och har precis fyllt 42. Jag har tre barn, Deztiny 17, Aisha 16 och Colin 12. Vi har två hundar, två katter och en orm. Till hösten börjar jag mitt tredje år på Akademin för Ledarskap och Teologi. Min familj och jag är medlemmar i Immanuelkyrkan i Halmstad en liten Equmenia församling med stora lokaler mitt i centrala Halmstad.

Mina intressen, jag lyssnar mycket på ljudböcker och är gärna ute i naturen med mina hundar. De flesta kreativa uttryck intresserar mig och jag har under en kort tid i mitt liv turnerat med en teatergrupp som spelade Folk och rövare i Kamomilla stad. Just nu ligger mycket av min fritid på kvinnojouren i Halmstad där jag är ordförande sedan några månader tillbaka.

Vad ser du fram emot i din nya tjänst?

Att lära känna församlingen och en mängd nya människor i Falun. Jag hoppas få använda det jag lärt mig genom åren för att bidra till att sommaren 2021 blir ett härligt minne för så många som möjligt trots pandemin.

Vad är det bästa med kyrkan?

Jag har alltid känt mig välkommen, sedd och omfamnad i kyrkan och det är vad jag tycker är det bästa med kyrkan, vår vilja att se varje människa och möjligheten att få växa som människor tillsammans.

Har du nån förebild?

Många. Människor som står upp för andra som har det svårt av olika anledningar.

Kaffe eller te?

Te och småkakor. Jag älskar att baka men framför allt att äta det som bakats och hela min familj bakar mycket. Jag är vegetarian sedan 25 år tillbaka.

Vi hälsar Zandra och Deztiny varmt välkomna och ber för att sommaren på Gullnäs ska få bli upplevelserik på många sätt.