Hej Amanda!

Vi vill med stor glädje hälsa församlingens barn- och ungdomsledare Amanda Lundbäck varmt välkommen till Falun. Med start 2 augusti kommer Amanda arbeta i Nybrokyrkan med barn och unga!

Vem är du?

Jag heter Amanda Lundbäck, är 20 år och uppvuxen i Luleå Missions-församling. Efter studenten har jag läst på Bromma folkhögskolas konst-utbildning. Jag tycker om att umgås med människor, skapa tex måla och sy, samt att gå på äventyr.

Vad ser du fram emot i din nya tjänst?

Jag ser fram emot att få lägga fullt fokus på att hjälpa barn och unga hitta sin plats i församlingen samt att få vara en trygghet, någon de kan vända sig till.

Vad är det bästa med kyrkan?

Det bästa med kyrkan är gemenskap-en vi får dela med varandra och Gud.

Har du nån förebild?

Astrid Lindgren för att t.ex. när hon var 71 år klättrade hon upp i ett träd under en filminspelning och ropade ner till de andra “Det står väl inte i Mose lag att gamla kärringar inte får klättra i träd!”. Hon tog med barnasinnet livet ut. Det vill jag med.

Kaffe eller te?

Coolaste drycken av alla: mjölk!

Vi ser fram emot en höst där vi får lära känna dig ännu mer. Varmt välkommen!